To "NAJ" z júla a augusta

billboard

Prelistujte si v našom fotokatalógu fascinujúcich okrasných rastlín, ktoré pestujeme na Slovensku

Echinácea

Každoročne najobľúbenejšou trvalkou v našom eshope je echinácea. Najviac nás zaujali tieto:


Echinacea 'Green Jewel'

Zberateľsky cenná a v záhone i napriek nenápadnej farbe kvetu vie vyčarovať úžasnú atmosféru. Lupene sú veľmi žiarivé a fotogenické. Majú zosvetľujúcu tendeciu, dobré ako neutrálny prvok do farebne prekombinovaných záhonov alebo do výsadieb s intenzívne pigmentovými kvetmi ako sú vysoké floxy, cyklámenové echinácey „krikľavé“ krásnoočká alebo rudbeckie.

„Zelený šperk“ sme vyskúšali aranžovať do jednoduchej kytice s bielym kultivarom 'Virgin'. Rozdiel medzi nim vynikol a zároveň ich spojil do celistvej kompaktnej kytice.


Echinacea 'Flamingo'

Viaceré bledoružové kultivary disponujú výbornou vlastnosťou – premenlivosť odtieňa počas odkvitania. Delikátny kultivar Flamingo ma lupene na konci biele, pričom je celý kvet v prvých dňoch červenkastý, broskyňovo-oranžový a následne sa intenzita farby vytráca. Dochádza k zmene, vďaka ktorej bude výsadba hravá, premenlivá, pútavá. Aj táto trvalka je vhodná na rez do kytíc.

Kytica sa skladá z veľkokvetých rudbeckií, náprstníku 'Firecracker' , rôznych iných echináceí (Lakota Red, Sunseekers Magenta, Fountain Bicolor), Kniphofie Banana Popsicle.


Echinacea 'Sunseekers White Perfection'

Novinka roku 2021 – MINI kultivar plnokvetej smotanovej parádnice – určenej do črepníkových výsadieb. Počas pestovania sa udržiava v kompaktom raste, nemá tendenciu „sa vyťahovat“ za slnkom, čo je predpokladom pre dodržanie vlastností aj po výsadbe do voľnej pôdy.



Trvalky rozšírili ponuku o plnkoveté kultivary, ktoré práve teraz zakladajú púčiky. Už teraz sa teším na zakvitnutie „Carrot Cake“ a „Strawberry Cream“.


Stračonôžky - delfíniá...

 


.....sa tento rok podarili.

Obľúbená, overená a vždy spoľahlivo nakvitajúca séria „Highlanderov“ mi dokonale zlepšila pobyt na pestovateľskej ploche. Jemnosť a takmer záclonová textúra stoviek púčikov sa nedá slovami ani opísať. Preto vznikli fotky húfne kvitnúcich delfínií v skorom rannom slnku...

Pri pestovaní vo veľkých množstvách je rez trvaliek v kvete bežnou rutinou. Bola by škoda nevyužiť potenciál  intenzívne koncetrovanej krásy. Stačilo pár minút a šuch - vznikol aranžmán s troma kultivarmi : 'Samba', 'Flamengo', 'Sweet Sensation'.



Delphinium 'Sweet Sensation' si naši stáli zákazníci pamätajú zo dňa otvorených dverí pred dvoma rokmi, kedy spôsobil nevýdaný ošiaľ.


Za zmienku stojí aj pomerne vzácny kultivar plnokvetej, smotanovo-žltkastej stračonôžky s názvom ´Sherbet Lemon´


Rudbeckia



 V auguste prevláda ponuka hybridov rudbeckií. Nikdy predtým sme nepestovali tak vysoký počet kultivarov (takmer 20 !!!).  


Kolekcia rudbeckií pre jednoduchšie porovnanie rozmanitých tvarov a odtieňov žltých tónov. I keď platí, že sú pomerne odolné a nenáročné trvalky, tie s veľkými kvetmi sú mnohokrát náchylnejšie neodolať silným mrazom, majú zvýšené nároky na vodu i hnojenie. Je to daň za ich výraznosť a neustále nakvitanie do prvých mrazov. Presné informácie sa dočítate individuálne pri každom kultivare v popise na eshope.




Trvalkový „úlet“ – Bizardné Farfugium 'Wavy Gravy'

.....žeby kríženec bergénie a kelu? Kdeže, je to mysteriózna trvalka, ktorá pochádza z Japonska, kde sa bežne vyskytuje v lesnom podraste. Pôvodný druh má ľadvinkovité lesklé listy, ktoré by ste v kultivare s príhodným názvom Wavy Gravy hľadali márne (aj keď sem-tam sa objavia) s okrasným listom sa používa najmä na dekorovanie vonkajších črepníkov, nakoľko neznesie intenzívne mrazy. Kvitne nenápadne, žltými drobnými kvetmi.


-Hanka-Trvalka-

Nakúpte ešte ďalšie produkty v hodnote 100,00€ a Kuriérska služba SPS vám bude v rámci SR k dispozícii úplne ZADARMO.
Počet položiek: 0
€0,00
shopping_cart Zobraziť