Plamienky 2021

billboard

Predstavujeme ležérnu krásu plamienkov. Radi sa s nimi podelíme!

Čerstvé novinky klematisov

Plamienok - Clematis považuje sa za jednu s najhodnotnejších rastlín zo skupiny popínavých. Ohuruje svojimi farbami, vôňami a atraktivitou počas každého ročného obdobia. So svojou úžasnou diverzitou je obľúbenou voľbou pri tvorbe záhrad, kde na seba púta pozornosť najmä v období kvitnutia. Mnohé kvitnú pozvoľna alebo v dvoch vlnách počas letných mesiacov.


Vyžaduje podmienky, ktoré zodpovedajú miestu jeho pôvodu (Čína, Mongolsko). Tieň a vlhko pre korene a dolnú časť rastliny, dostatok slnka pre nadzemné časti plné kvetov. Pôda musí byť vlhká, ale nie zamokrená, priepustná a bohatá na humus, ale nie kyslá.

Zásadou úspešného pestovania plamienkov v záhrade je spoločná výsadba s trvalkami, ktoré pokryjú pôdu v ich okolí. To zabráni prehrievaniu koreňov slnkom, na čo sú plamienky citlivé.


Clematis 2021



1. Clematis 'Kaen' 

Clematis kaen
Clematis Kaen

Clematis 'Kaen' je plnokvetý plamienok. Veľké kvety s priemerom 14 cm sú plné ružových, miestami pokrútených lupeňov s ľahkým spestrením zelenkastých a bielych tónov. Stred kvetu je svetlý, so žltozelenými tyčinkami. Tvar kvetov je variabilný. Kvety tohto nádherného kultivaru sa objavujú na prelome jari a leta. Opätovne kvitne v auguste.


2.Clematis 'Multi Blue'

Clematis 'Multi Blue' je veľkokvetý popínavý plamienok s poloplnými kvetmi s priemerom do 14 cm. Okvetné lístky sú pozoruhodne tmavé, v strede sa vyskytujú lupienky s prevahou zelených okrajov. Kvety tohto nádherného kultivaru sa objavujú od jari, po priebežnom reze zakvitná znovu. Kvitnúť začína keď dosiahne výšku 100 cm, maximálne však dorastie 200 cm. Ako opora mu postačí menší strom i ker, ale rovnako spoľahlivo obrastie akúkoľvek inú oporu. Patrí k nižším plamienkom a preto je vhodný do menších záhrad a mobilných nádob.

3. Clematis ' Omoshiro' 

Omoshiro plamienok
omoshiro plamienok

Clematis 'Omoshiro' je japonský veľkokvetý plamienok s jasnými, smotanovými kvetmi. Lupene sú odspodu červenoružové, špicaté na koncoch. Stred kvetu je tmavý, s krémovožltými a bordovými tyčinkami. Clematis 'Omoshiro' kvitne v dvoch vlnách a to na konci jari a opätovne na konci leta a začiatku jesene. Dosahuje maximálnu výšku 300 cm, potrebuje oporu. Pochádza od šľachtiteľa Hiroshi-ho Hayakawa z Japonska, uvedený bol na trh v roku 1988 a teší sa veľkej obľube do dnešných dní. Testujeme ho na vlastnej záhrade - na druhý rok mal trojnásobný počet kvetov o rozmere 18-20 cm..Nesklamal!


4. Clematis 'Little Mermaid'

Clematis Little Marmeid
Plamienok Little Marmeid

Clematis 'Little Mermaid' - farbou vzácny, broskyňovo-ružový plamienok s plným aj jednoduchým kvetom. Plné, bohatšie sa objavujú na minuloročnom dreve a na nových výhonoch sa objavujú jednoduché kvety so žltým stredom. Približne 2 metre vysoký plamienok kvitne výrazne a bohato. Takashi Watanabe, 1994, Japonsko. Pre nás veľmi vzácny, bolo ťažké sa k nemu dopracovať. I keď sme mali obavy, že farba nebude podľa našich predstáv, obstál na výbornú. Kvietky fotené 30.6. 2021 - neprifarebná, skutočná krása.


5.Clematis 'Innocent Blush'

Clematis
Plamienok

Clematis 'Innocent Blush'- veľmi nežný, bledučký plnokvetý "krásavec". Veľké kvety s priemerom 12 cm sú plné bielych lupeňov s ľahkým ružovým zafarbením. Stred kvetu je svetlý, so žltozelenými tyčinkami. Kvety sa koncom jari/začiatkom leta, zakvitajú až do jesene. Podmienkou založenia kvetov je výška približne 100 cm. Dorastá až do 200-300 cm, potrebuje oporu.



Nakúpte ešte ďalšie produkty v hodnote 100,00€ a Kuriérska služba SPS vám bude v rámci SR k dispozícii úplne ZADARMO.
Počet položiek: 0
€0,00
shopping_cart Zobraziť